Σταματήστε  Να Τρώτε Λόγω Άγχους

Οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουμε χιλιάδες δικαιολογίες για να αποφύγουμε να κάνουμε δίαιτα ή για να πιέσουμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας. Μερικοί μάλιστα πιστεύουμε ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα στον θυρεοειδή.

Η αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση της ψυχολογίας, ίσως να μην είναι απλές δικαιολογίες οι λόγοι που μας εμποδίζουν να αποκτήσουμε την σιλουέτα που ονειρευόμαστε από μικρά παιδιά.

1. Κρατήστε Ημερολόγιο Για Το Φαγητό

Κάθε φορά που στρέφεστε στο φαγητό, καταγράψτε τι τρώτε και πως νιώθετε. Θα δείτε ότι θα προκύψουν κάποια μοτίβα. Μόλις τα αναγνωρίσετε τότε θα έχετε κάνει το πρώτο βήμα για να τα σπάσετε

2. Βρείτε Καινούρια “Διεγερτικά”

Μήπως τρώτε όταν βαριέστε; Ήρθε η ώρα να φτιάξετε μια καινούρια “λίστα για ψώνια”: Αγοράστε φθηνά και προσιτά πράγματα όπως βιβλία, CD και κασέτες ή DVD αγαπημένων ταινιών που σας παρέχουν την ψυχολογική ώθηση που αναζητάτε όταν στρέφεστε στο φαγητό. Κρατήστε τα εύκαιρα και στραφείτε σε αυτά όταν δεν νιώθετε καλά.

3. Καλέστε Τον Καλύτερο Σας Φίλο

Μήπως τρώτε για να αποφύγετε οδυνηρά συναισθήματα; Καλέστε κάποιον που σας κάνει να νιώθετε καλά. Κάντε παρέες λοιπόν. Το αντίθετο του εθισμού είναι η συναναστροφή με άλλους ανθρώπους.

4. Δημιουργήστε Καινούριες Συνήθειες

Βρείτε ένα χόμπι. Όταν είστε απορροφημένοι σε κάτι που αγαπάτε, και ιδιαίτερα εάν αυτό που αγαπάτε είναι μία δραστηριότητα, τότε ξεχνάτε το φαγητό. Το να κρατάτε τα χέρια σας απασχολημένα ίσως σας αποτρέψει από το να βάλετε φαγητό στο στόμα σας.

Σκεφτείτε να ασχοληθείτε με βιβλία ζωγραφικής για ενήλικες, χειροτεχνίες όπως πλέξιμο ή βελονάκι ή ακόμα να φτιάξετε παζλ.

5. Ακολουθήστε Τα Όνειρά Σας

Το να κυνηγάτε τους στόχους σας, ακόμα και ένα βήμα την φορά, είναι κάτι που θα σας προσφέρει ικανοποίηση. Το να κάνετε ένα μικρό, απλό βήμα μπροστά θα σας φέρει συναισθήματα δύναμης και επιτυχίας, τα οποία με την σειρά τους θα σας προσφέρουν μια απολαυστική ικανοποίηση η οποία θα ξεκινήσει ένα κύκλο ευχαρίστησης χωρίς φαγητό.

6. Βρείτε Νέους Τρόπους Επιβράβευσης

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανώς τρώτε και για να γιορτάσετε την ευτυχία σας. Βρείτε νέες οικονομικά προσιτές ανταμοιβές για τον εαυτό σας, όπως σκουλαρίκια ή εισιτήρια για μία παράσταση ή μία ταινία.

Για να κατορθώσετε να επιτύχετε μια μόνιμη και βιώσιμη αλλαγή πρέπει να αλλάξετε τις καθημερινές σας συνήθειες. Αφιερώστε 15 λεπτά σήμερα και δείτε αν μπορείτε να ανακαλύψετε νέους τρόπους να αντιμετωπίσετε τα συναισθηματικά σας προβλήματα. Μετά ενημερώστε με τι σκεφτήκατε στα σχόλια.

7. Χρησιμοποιήστε Ένα Χάπι Αδυνατίσματος Που Θα Σας Κόψει Την Όρεξη

Είναι καινούριο και ήδη έχει αρχίσει να κερδίζει τις εντυπώσεις στην Ελλάδα. Το Phen24 είναι η εξέλιξη ενός ήδη πετυχημένο συμπληρώματος και μπορεί να σας κόψει την πείνα από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσετε και να το συστήσετε στους φίλους σας.

6 Συμβουλές Για Να Σταματήσετε Να Τρώτε Λόγω Άγχους
Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *