Πώς Να Ρυθμίσετε Ξανά Τον Θυρεοειδή Σας Για Να Κάψετε Λίπος

Ο υποθυρεοειδισμός συμβαίνει όταν ο θυρεοειδής αδένας δεν καταφέρνει να παράγει επαρκή ποσότητα θυρεοειδούς ορμόνης η οποία ελέγχει το μεταβολισμό του σώματος.

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αύξηση του βάρους, κούραση, κατάθλιψη, ανεπαρκή συγκέντρωση, ξηροδερμία και δυσκοιλιότητα. Ο υποθυρεοειδισμός , εάν δεν αντιμετωπιστεί προκαλεί δυσκολία στην απώλεια βάρους, αλλά μόλις αντιμετωπιστεί κατάλληλα αυτό βελτιώνεται.

Σημαντική σημείωση: Αν έχετε προβλήματα με τον θυρεοειδή σας, πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε τον γιατρό που σας παρακολουθεί, πριν χρησιμοποιήσετε το Phen24 για να χάσετε βάρος.

Όταν κάποιος λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για το θυρεοειδή είναι πολύ σημαντικό να ακολουθεί διατροφικές οδηγίες για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής αγωγής και τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού.

Πολύ συχνά, υπάρχουν άνθρωποι που ενώ λαμβάνουν θεραπευτική αγωγή, ακόμα βιώνουν πολλά από τα συμπτώματα, παρότι οι αιματολογικές τους εξετάσεις είναι φυσιολογικές . Με συνδυαστική θεραπεία, αλλαγές στην δίαιτα με ροφήματα που βοηθούν να καθαρίσει ο οργανισμός και στον τρόπο ζωής, τα συμπτώματα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν.

Με συνδυαστική θεραπεία, αλλαγές στην δίαιτα και στον τρόπο ζωής τα συμπτώματα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν!

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο υποθυρεοειδισμός προκαλείται από μία αυτοάνοση ασθένεια η οποία ονομάζεται νόσος του Χασιμότο. Αυτή έχει ένα ισχυρό γενετικό συστατικό όπου το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στον θυρεοειδή αδένα έτσι τα λαχανικά και τα φρούτα μπορούν να είναι αποτελεσματικά στην βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συμβουλές για Ομαλή Λειτουργία Θυρεοειδή

Για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδή αδένα χρειάζεται αρκετή ποσότητα ιωδίου. Το ιώδιο είναι ένα ιχνοστοιχείο το οποίο χρειάζεται το σώμα για την σύνθεση θυρεοειδών ορμονών.

Το ιώδιο βρίσκεται σε τροφές όπως τα φύκια, ο ανανάς, το σπανάκι, το μαρούλι, τα θαλάσσια ψάρια, το ιωδιούχο θαλασσινό αλάτι κτλ.

Επιπλέον πρέπει να αποφεύγετε την εκτεταμένη κατανάλωση ωμών βρογχοκηλογόνων ουσιών και αζύμωτων προϊόντων σόγιας. Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι το στρες έχει τρομερά αρνητική επίδραση στην λειτουργία του θυρεοειδή και μπορεί να πυροδοτήσει αυτοάνοση δραστηριότητα.

Το να στραφείτε σε κάποιες τεχνικές διαχείρισης του στρες όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός, τα ζεστά μπάνια, η άσκηση, το διάβασμα κτλ. μπορούν να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδή. Επιπλέον, η εκτεταμένη έκθεση σε φθόριο και βρώμιο μπορεί να εμποδίσει την υγιή λειτουργία του θυρεοειδή, καθώς αυτές οι ουσίες μπορούν να μπουν στο θυρεοειδή αδένα αντί για το ιώδιο.

Επιπλέον, εάν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη τότε καλό είναι να αποφεύγετε την κατανάλωση προϊόντων γλουτένης. Πολλές έρευνες επισημαίνουν ότι μερικές αυτοάνοσες ασθένειες, ιδιαίτερα η νόσος του Χασιμότο, μπορεί να σχετίζονται με δυσανεξία στη γλουτένη ή κοιλιοκάκη.

Επιπλέον εάν θέλετε να βελτιώσετε την λειτουργία του αδένα αποφύγετε την κατανάλωση ζάχαρης, επεξεργασμένων φαγητών, καφεΐνης, συντηρητικών, προσθετικών τροφίμων και συνθετικών χρωμάτων.

Επιπρόσθετα, σε διάφορες μελέτες έχει φανεί ότι το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στην διέγερση ενός ανενεργού θυρεοειδή αδένα σε διάφορες μελέτες.

Ρυθμίστε Ξανά Τον Θυρεοειδή Σας Για Να Κάψετε Λίπος
Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *