Σε μια κουλτούρα φταίνουσας μετακίνησης συχνά αναζητούμε κάποιον που να κατηγορεί για τη δική μας κατάσταση. Το υπερβολικό βάρος δεν είναι διαφορετικό – ποιος φταίει για την παχυσαρκία;

  1. “Είναι τα καταστήματα γρήγορου φαγητού – που μας εφοδιάζουν με λιπαρά τρόφιμα”
  2. “Η λεπτή-εμμονή κοινωνία μας ασκεί κάθε είδους πίεση σε ακόμη και λίγο υπερβολικούς λαούς”
  3. “Η βιομηχανία απώλειας βάρους είναι φταίξιμη – τελικά, αν όλοι ήταν μικροί – θα έχανε τη δουλειά τους”

Μερικοί απλά κατηγορούν το υπέρβαρο άτομο – κάνουν γενικεύσεις και επισυνάπτουν μη χρήσιμες ετικέτες στο άτομο. «Μετά από όλα» λένε, «είναι στο χέρι μας να διαχειριστούμε τι τρώμε και πόσο ασκούμε».

Υπάρχει αλήθεια σε αυτό, αλλά είναι πολύ απλοϊκή. Πολλοί υπέρβαροι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει απεγνωσμένα να τρώνε «σωστά» για να διαχειριστούν το βάρος τους – αλλά συνεχίζουν να αγωνίζονται για χρόνια. Υπάρχουν εδώ πολλές εξωτερικές δυνάμεις που έχουν περισσότερη επιρροή από ό, τι συνειδητοποιούμε.

Ποιος Είναι Λοιπόν Να Κατηγορήσει;

Η βιομηχανία απώλειας βάρους είναι μεγάλη, με τα εκατομμύρια να δαπανώνται κάθε χρόνο από άτομα που αναζητούν απαντήσεις. Όπως κάθε βιομηχανία, έχει το μερίδιο των τσαρλατών και των πωλητών πετρελαίου φίδι. Πολλοί κατασκευαστές χάπια διατροφής και συμπληρώματα απώλειας βάρους είναι οπωσδήποτε οπορτουνιστές – αντί να προσπαθούν να θεραπεύσουν την πηγή (δηλ. Με το σωστό φαγητό), προσπαθούν να θεραπεύσουν τα συμπτώματα.

Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι τα πιο αξιοπρεπή προγράμματα εμπορικής απώλειας βάρους έχουν πραγματικό ενδιαφέρον να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διαχειριστούν το βάρος τους. Επομένως, είναι άδικο να κατηγορούμε το σύνολο της «βιομηχανίας».

Αν θέλαμε να αρχίσουμε να αναζητούμε τους ενόχους, θα θέλαμε να ρίξουμε το βλέμμα μας στη βιομηχανία μεταποίησης τροφίμων – ότι, σε συνδυασμό με καταξιωμένους εμπειρογνώμονες μάρκετινγκ, μας έχει πιάσει να τρώμε τόσες πολλές επεξεργασμένες τροφές που πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ είναι σαν περπάτημα ένα θρεπτικό ναρκοπέδιο.

Προσοχή Στους Νέους Μας

Το Κέντρο Επιστημών για το Δημόσιο Συμφέρον (CSPI) διενήργησε πρόσφατα μελέτη του περιοδικού “National Geographic για τα παιδιά”. Σε 17 πρόσφατα τεύχη, βρήκαν 51 διαφημίσεις για ανεπιθύμητα τρόφιμα – συμπεριλαμβανομένης της απεικόνισης ενός γεύματος που περιείχε 590 θερμίδες (θυμηθείτε αυτό είναι ένα περιοδικό για παιδιά).

Πριν από πολλά χρόνια, ένα διάσημο εστιατόριο γρήγορου φαγητού άρχισε να καλεί τα γεύματά του για παιδιά “Happy Meals” – δημιουργώντας μια συναισθηματική απόκριση και προσήλωση σε ορισμένα τρόφιμα – συνήθως τροφικά κακά τρόφιμα.

Χημικά Τρόφιμα Και Έξυπνο Μάρκετινγκ

Δεν είναι η βιομηχανία απώλειας βάρους που φταίει – αλλά η έξυπνη τακτική μάρκετινγκ από τους γίγαντες επεξεργασίας τροφίμων που μας παραπλανούν. Για να χειροτερέψουν τα πράγματα – μερικές δημοφιλείς δίαιτες απώλειας βάρους δυστυχώς συσχετίστηκαν με εταιρείες σνακ τροφίμων και μείωσαν σοβαρά την αξιοπιστία τους.

Είναι ένα σνακ μπαρ χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες / χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (πραγματικά καλό για εσάς); Ρίξτε μια ματιά στη λίστα των συστατικών – μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε όλους αυτούς τους αριθμούς; Καταλαβαίνετε τι είναι ένα «μερικώς υδρογονωμένο λάδι»;

Τι γίνεται με αυτά τα μεγάλα μπαρ “υγείας” για τα παιδιά – έχουν ακόμη και το υγιές τσιμπούρι τους (υποδεικνύοντας ότι συνιστώνται από την American Heart Association). Κατά την προσεκτικότερη επιθεώρηση, αυτά τα «υγιεινά σνακ» δεν είναι τίποτα άλλο παρά πολύ εξευγενισμένη ζάχαρη, κάποιο άσπρο αλεύρι, trans-λιπαρά και μια σειρά άλλων χημικών. Αλλά hey – έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά έτσι πρέπει να είναι καλά; Σωστά;

Βρείτε Το Σωστό Φαγητό

Είναι ένας εφιάλτης. Τι ακριβώς είναι καλό για εσάς; Ποιος πιστεύετε; Την επόμενη φορά που θα δείτε αυτά τα φωτεινά χρώματα και τις εντυπωσιακές διαφημίσεις – κάνετε τη δική σας επιθεώρηση της λίστας συστατικών – ίσως να εκπλαγείτε.

Πρόσφατα αγοράσαμε κάποιο χυμό βακκίνιων για τη μικρή κόρη μας που είχε μια ελαφρά λοίμωξη ούρων – γνωρίζοντας ότι το βακκίνιο έχει κάποιες χρήσιμες φαρμακευτικές ιδιότητες. Όπως οποιοσδήποτε ξεριζωμένος γονέας, έχοντας χρόνο να σταθούμε και να κοιτάξουμε τον πίνακα διατροφής ενώ ψωνίζουμε με τα παιδιά είναι μια σπανιότητα. Εκείνη τη νύχτα η κόρη μας είχε πρόβλημα να κοιμηθεί και ξύπνησε 3 ή 4 φορές τη νύχτα. Αυτό είναι ασυνήθιστο γι ‘αυτήν.

Στην προσεκτικότερη εξέταση του λεγόμενου χυμού των βακκίνιων – ανακαλύψαμε ότι μόνο το 30% είναι στην πραγματικότητα το βακκίνιο και το υπόλοιπο είναι το νερό και το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη – μια χημικώς μεταβαλλόμενη ζάχαρη με ένα δίκαιο ποσοστό των ανεπαρκών επιδράσεων στην υγεία.

Ποια Είναι Η Απάντηση;

Εάν η παχυσαρκία είχε μια απλή αιτία, δεν νομίζετε ότι θα έχουμε την απάντηση μέχρι τώρα; Η καλή διατροφή και η άσκηση είναι η απάντηση – αλλά όταν έχουμε μεγάλες εταιρείες που δαπανούν εκατομμύρια για να μας κάνουν να αγοράσουμε τα τρόφιμα τους – δεν φαίνεται να είναι τόσο απλό. Go figure – το κέρδος στη βιομηχανία τροφίμων γίνεται είτε από τους ανθρώπους που αγοράζουν περισσότερα τρόφιμα είτε από την παραγωγή βασικών συστατικών με μικρότερο κόστος. Πώς λειτουργεί ο καλός παράγοντας διατροφής; Αρχίζετε να έχετε την εικόνα;

Δεν υπάρχει θεραπευτική αγωγή απώλειας θαύματος – κανένα σχέδιο διατροφής που να ταιριάζει σε όλους. Η μόνη μακροπρόθεσμη απάντηση είναι να κατανοήσετε πώς το σώμα σας αντιδρά στις τροφές που τρώτε. Η απώλεια βάρους δεν είναι ένα πρόγραμμα 6 εβδομάδων, αλλά μια δια βίου δέσμευση για καλή διατροφή και τρόπο ζωής.

Μην Με Κατηγορείτε Που Είμαι Υπέρβαρος Παρακαλώ Πολύ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *