Μπορεί Η Κανέλα Να Σας Βοηθήσει Να Χάσετε Βάρος;

Η ζεστή, γλυκιά κανέλα μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να νοστιμέψει την μηλόπιτα σας ή το στιφάδο. Εάν αγωνίζεστε να χάσετε βάρος ενώ παράλληλα αντιμετωπίζετε προβλήματα με το διαβήτη ή ευαισθησία στην ινσουλίνη ή σας έχουν πει ότι έχετε σύνδρομο μεταβολισμού, η κανέλα μπορεί να είναι ένα Θείο δώρο.

Ενώ πολλές αναφορές εγκωμιάζουν την κανέλα ως θαυματουργή στην απώλεια βάρους, η πραγματική της δύναμη βρίσκεται στο πως βελτιώνει το λιπιδαιμικό προφίλ σας και την ευαισθησία σας στην ινσουλίνη.

Πάνω από το ένα τρίτο των ενηλίκων στη χώρα είναι παχύσαρκοι , ενώ παρατηρείται αύξηση 60% στην παχυσαρκία τις δυο τελευταίες δεκαετίες μόνο. Εάν αγωνίζεστε να χάσετε βάρος μόνοι σας, η ιδέα της ζεστής και απολαυστικής κανέλας σαν μία λύση για την απώλεια βάρους ίσως κεντρίσει το ενδιαφέρον σας. Είναι όμως γεγονός ή διαιτητικός μύθος;

To αδυνάτισμα σε ένα κατά τα άλλα υγιή ενήλικα ίσως δεν επιτευχθεί μόνο με τη προσθήκη κανέλας στην δίαιτά σας και σίγουρα η χρήση του Phen24 μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά, αλλά το μπαχαρικό αυτό μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη, μεταβολικό σύνδρομο, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και άλλα προβλήματα σχετιζόμενα με ευαισθησία στην ινσουλίνη και το μεταβολισμό της γλυκόζης.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως παχυσαρκία που προκαλεί φλεγμονή. Έτσι, παρότι η κανέλα μπορεί να μην είναι η θαυματουργή θεραπεία που όλοι ψάχνουν , αξίζει να την συμπεριλάβουμε στο τρόπο ζωής μας για καλή υγεία και για να μας βοηθήσει να είμαστε σε καλή κατάσταση εάν έχουμε κάποια από αυτές τις παθήσεις.

Φλεγμονή που συνοδεύει την παχυσαρκία

Η κανέλα όπως και η κιτρινόριζα, μία άλλη θεραπεία της Αγιουβέρδας, βοηθάει στην ρύθμιση των φλεγμονωδών οδών και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκία που προκαλεί φλεγμονή. Η κινναμωμαλδεύδη στην κανέλα , η οποία αποτελεί το 90% του απαραίτητου λαδιού από τον φλοιό της κανέλας, είναι ένα ενεργό συστατικό που βελτιώνει τον λιπιδαιμικό μεταβολισμό.

Όταν λαμβάνεται σε υγρή μορφή, μπορεί να αντιμετωπίσει την υπερλιπιδαιμία (ανεβασμένα επίπεδα λιπιδίων ) και επιπλέον βελτιώνει τον διαβήτη λόγω παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία συνδέεται με την παρουσία του παράγοντα νέκρωσης όγκων (TNF –alpha) μία ουσία που αναγκάζει το σώμα να υπερπαράγει πρωτεΐνες που δένουν με τα λιπίδια στο έντερο. Ωστόσο, το εκχύλισμα κανέλας μπορεί να ελέγξει την έκφραση των γονιδίων και να αντιστρέψει αυτό το αποτέλεσμα.

Επίσης αντιμετωπίζει την δυσλιπιδαιμία που συνδέεται με την φλεγμονή του εντέρου ( ανεβασμένα επίπεδα τριγλυκεριδίων/ χοληστερίνης).

Μειώστε Την Χοληστερίνη

Τα εκχυλίσματα φλοιού κανέλας μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση των επίπεδα χοληστερίνης στο σώμα και να βελτιώσουν το λιπιδαιμικό σας προφίλ. Όπως ανακάλυψε μια έρευνα, οι υποβαλλόμενοι σε ένα τεστ που πήραν δυο κάψουλες 750 χλγ κανέλας καθημερινά για μία περίοδο 12 εβδομάδων ωφελήθηκαν από την πρόσληψη κανέλας.

Επιπλέον μειώθηκαν τα επίπεδα ολικής χοληστερίνης, όπως και τα επίπεδα των λιποπρωτεινών χαμηλής πυκνότητας και των τριγλυκεριδίων. Η μείωση αυτή είναι επίσης ωφέλιμη για αυτούς που πάσχουν από μη αλκοολική λιπώδη διήθηση του ήπατος, οι οποίοι σε άλλη περίπτωση ίσως κινδύνευαν από ηπατικό τραυματισμό.

Βελτιώστε Την Ευαισθησία Σας Στην Ινσουλίνη

Ερευνητές βρήκαν ότι οποιοσδήποτε έχει διαβήτη τύπου 2 , μεταβολικό σύνδρομο ή άλλα θέματα ευαισθησίας στην ινσουλίνη μπορεί να έχει πρόσβαση στα οφέλη της κανέλας για να βελτιώσει τα επίπεδα ινσουλίνης και γλυκόζης. Τεστ και μελέτες , σε ανθρώπους, ζώα αλλά και δοκιμαστικούς σωλήνες βρήκαν ότι οι πολυφαινόλες της κανέλας μπορούν να βελτιώσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Μόλις 1 έως 6 γρ κανέλας τη μέρα μπορούν να μειώσουν γρήγορα τα επίπεδα γλυκόζης ορού μέχρι και 29% μετά από 40 ημέρες. Το υδατικό εκχύλισμα, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις πολυφαινόλες μπορεί επίσης να βοηθήσει γυναίκες με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και να βελτιώσει την ανοχή στην γλυκόζη, την ευαισθησία στην ινσουλίνη και τα επίπεδα γλυκόζης μετά από νηστεία – όλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στους στόχους για απώλεια βάρους.

Μπορεί Η Κανέλα Να Σας Βοηθήσει Να Χάσετε Βάρος;
Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *